Operativni članovi DVD-a Belišća i Veliškovaca u simulatoru plamenih udara

1 minuta/e za čitanje

Proteklog vikenda 27. i 28. listopada 2017. godine, na prostoru vatrogasnog spremišta DVD-a Našice, održan je trening u Simulatoru plamenih udara, gdje su među polaznicima s područja naše Županije bila po dva operativna člana DVD-a Belišća i Veliškovaca.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije započelo je osposobljavanje u petak u večernjim satima s predavanjima o simulatoru i opasnostima, a u subotu cjelodnevna aktivnost, gdje se obavljaju 4 ulaska u simulator, te vježbe na poligonu.

Ovo je treća godina u kojoj se obavlja ovakva vrsta osposobljavanja, a radi se o simulaciji stvarnih uvjeta požara u zatvorenom prostoru, gdje vatrogasci, na siguran i u uvjetima najbližima stvarnoj intervenciji, mogu osjetiti utjecaj vatre i dima, te naučiti kako se boriti protiv njih.

Ovakav način osposobljavanja i stjecanja vještina je veoma koristan kako bi se u stvarnim intervencijama pronašao najbolji postupak za rješavanje cjelokupne požarne situacije, ne ugrožavajući život vatrogasaca, koji u intervencijama obavljaju ulazak u zatvorene prostore.

S uspjehom i pohvalom instruktora, obuku su prošli operativni članovi: Jasna Vrbanić, Ivan Kovačević, Ivan Torjanac i Josip Katušić, a koji su prethodno morali steći specijalnost “Rad sa aparatima za zaštitu dišnih organa”.

Obuka je bila zahtjevna u pogledu znanja korištenja opreme i fizičke izdržljivosti.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.