Dvije članice DVD-a Belišće na prvom Firefighting Challenge Day

1 minuta/e za čitanje

U subotu 21. listopada 2017. godine u organizaciji DVD-a Našice i JVP Našice organiziran je prvi Firefighting Challenge Day. Osmišljen je kao okupljanje vatrogasaca iz cijele Hrvatske na zajedničko druženje, ali i provedbu zahtjevnih taktičkih vježbi vatrogasaca.

Okupili su se vatrogasci iz cijele Republike Hrvatske, većinom profesionalni vatrogasci zaposleni u javnim vatrogasnim postrojbama. Sudjelovali su vatrogasci iz 11 mjesta, od toga 4 javne vatrogasne postrojbe, a ostalo su DVD i to od Umaga, Karlovca, Zagreba, Križevaca, Koprivnice, Virja i Belišća ukupno oko 30 vatrogasaca.

Taktička vježba je zamišljena postavljanjem pet radnih stanica s taktičkim zadacima s kojima se vatrogasci susreću na vatrogasnim intervencijama. Vježbe su bile dosta zahtjevne i naporene. Prva radionica se sastojala od rada na tehničkim intervencijama sa unesrećenima u vozilu. Druga radionica je labirint gdje se vatrogasci moraju snalaziti u zadimljenom prostoru u kojem se nalaze razne prepreke. Treća radionica je savladavanje prepreka, simulacija ulaska i prolaska kroz ruševine. Četvrta radionica je simulacija zadimljenog prostora iz kojeg se vrši spašavanje unesrećene osobe. Peta radionica je rad na visinama, gdje se obavlja spašavanje unesrećene osobe i vatrogasaca samih.

Valja napomenuti da su, među 30 vatrogasaca na naprijed navedenim aktivnostima, aktivno sudjelovale dvije članice DVD-a Belišće (Jasna Vrbanić i Ivana Kristić), koje su se u punoj vatrogasnoj opremi neumorno i požrtvovno upuštale u ispunjavanje njima postavljenim zadacima.

Ovom prilikom im čestitamo na njihovom angažmanu i trudu.

Zapovjednik/Tajnik VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.