Usavršavanje specijalnosti „Aparati za zaštitu dišnih organa“

1 minuta/e za čitanje

Dana 12. lipnja 2022. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije na poligonu u DVD-u Našice realiziran je praktičan rad i provjera za operativne članova za stjecanje vatrogasne specijalnosti „Aparati za zaštitu dišnih organa“. U središnjoj vatrogasnoj postrojbi DVD-a Belišće obavljena je prethodna obuka i praktičan rad kandidata iz DVD-a Belišće, Veliškovci, Tiborjanci, Črnkovci, Harkanovci i JVP Našice.

Kandidati su nakon provjere teoretskog dijela pristupili praktičnoj provjeri, gdje su pod zaštitnom osobnom opremom uz korištenje aparata za zaštitu dišnih organa morali proći dionice:

  1. Bicikl ergometar,
  2. Ručni ergometar,
  3. Beskonačne ljestve,
  4. Orijentacijski poligon.

Kandidate u navedenim radnjama budno su pratili instruktori VZOBŽ uz prisustvo liječnika.

Od 13 kandidata koji su pristupili provjeri, 7 kandidata je uspješno prošlo cjelokupnu dionicu (Slavko Milekić, Ivan Golić – DVD Belišće, Matej Sučić, Marko Vorih – DVD Veliškovci, Mirko Blažević – DVD Tiborjanci, Davor Mihić – DVD Črnkovci i Marin Lončarić – JVP Našice).

Uz osiguravanje što bolje osobne zaštite svakog operativnog vatrogasca nužno je i stručno osposobljavanje svih pripadnika vatrogasnih postrojbi, kako bi bili spremni na nove izazove i izvršavanje svojih zadaća.

Obuku u radu s aparatima za zaštitu dišnih organa i stjecanju specijalnosti „Aparata za zaštitu dišnih organa“ za grupu u Belišću vodio je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Sudionici obuke marljivo su prihvaćali znanja i vještine, sa željom za daljnjim usavršavanjem.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)