Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća i Dan državnosti RH

2 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća i Dan državnosti RH
Loading
/

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Belišća 30. svibnja, u Belišću je u srijedu, 29. svibnja održan prigodan program koji je započeo u jutarnjim satima mimohodom od Gradske uprave grada Belišća do gradskog groblja gdje je kod Spomen-križa upriličen svečani protokol polaganja vijenaca.

Počast svima koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku odali su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića Dalibor Bajči, voditelj Područnog odjela za poslove obrane Osijek, izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Sanja Ivković, voditeljica Područnog ureda Osijek, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i gradska vijećnica Ivana Petrović. Počast su odali i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, branitelji, predstavnici belišćanskih braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici braniteljskih udruga susjednih gradova i općina s područja Osječko-baranjske županije, predstavnici Policijske postaje Belišće sa zamjenikom načelnika Nikolom Pepićem, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, gradski vijećnici i građani.

Molitvu je predvodio fra Marko Neretljak, župnik Župe svetog Josipa Radnika, a himnu Republike Hrvatske i prigodnu domoljubnu pjesmu izvela je Katarina Bošnjak.

Nakon odavanja počasti kod Spomen-križa, u belišćanskoj župnoj crkvi fra Mirko Mišković vodio je svetu misu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje Grada Belišća i sve žrtve Domovinskog rata.

Prigodno druženje branitelja, njihovih obitelji i građana nastavljeno je na gradskom bazenu uz zajednički ručak za koji se pobrinula Udruga Kotličari.

Prigodne pozdravne riječi svim okupljenima uputila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a svim okupljenima obratila se i izaslanica ministra branitelja Sanja Ivković.

Program na bazenu obogaćen je prezentacijom rada i opreme Odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske, Policijske postaje Belišće, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Vatrogasne zajednice grada Belišća i naših lokalnih DVD-ova, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, Radio kluba Belišće, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek. Prostor bazena posjetili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića koji su s velikim zanimanjem razgledali opremu i rad službi civilne zaštite.

Izvor: belisce.hr

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare