Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

1 minuta/e za čitanje

Nastavkom suradnje u provođenju edukacije djece sukladno Nacionalnom programu edukacije djece u području zaštite i spašavanja, vatrogasnih postrojbi i Područnog ureda civilne zaštite Osijek, od 3. do 5. svibnja 2023. godine održane su edukacije.

Dana 3.5.2023. godine prezentiran je rad, oprema i uloga pojedinih službi, prvo učenicima Osnovne škole „Ivana Kukuljevića“ Belišće od prvog do četvrtog razreda oko 50 učenika, te Područnoj školi Veliškovci oko 20 učenika, uz izlaganje predstavnika PUCZ Osijek i praktičnog prikaza opreme i rada pripadnika vatrogasnih postrojbi Belišće (Mario Karapetrić i Željko Čakalić) i Veliškovci (Josip Kozina) i policije.

Dana 5.5.2023. godine obavljena je edukacije djece predškolskog uzrasta u vrtiću „Maslačak“ u Belišću i Područnom vrtiću u Gatu (Mario Karapetrić, Željko Čakalić i Ivan Vincetić).

Upoznavanje s radom pojedinih službi i saznanja o situacijama u kojima se pojedinac može naći – te postupci koji su nužni za brzo reagiranje u nepoželjnoj situaciji – djecu su veoma zanimali, a kroz mnoge upite došli su do novih saznanja koja im mogu pomoći u budućnosti.

Ovakav način edukacije veoma je bitan za mlađu populaciju, gdje se preventivno može djelovati na suzbijanje neželjenih posljedica koje mogu nastati.

Prezentacijom vatrogasnog dijela u zajedničkom druženju djece i operativnih vatrogasaca DVD-a Belišća i DVD-a Veliškovci uspostavljena je odlična komunikacija i suradnja, gdje su djeca s mnogo upita željni saznanja – te samim izvođenjem radnji i upoznavanjem s vatrogasnom opremom – pobliže osjetili s čime se vatrogasci susreću i bave.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare