Dobrovoljna društva Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježila Dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca

2 minuta/e za čitanje

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2023. godine Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježila su svoj dan s raznolikom aktivnošću u slavljeničkom duhu.

DVD Belišće obilježilo je dopodnevnim posjetom vatrogasnoj postrojbi dječje grupe „Balončići“ Dječjeg vrtića “Maslačak” iz Belišća. Na prostoru dvorišta Vrtića „Maslačak“ mališanima i njihovim tetama prezentirana su vatrogasna vozila i vatrogasna oprema, što je mališane veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. U večernjim satima članovi DVD Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću povodom sv. Florijana, gdje je fra Marko Neretljak blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalio se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva.

DVD Bistrinci svoj dan je obilježilo okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, a posebno mlađeg naraštaja koje zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Veliškovci uz zapovjednika Josipa Kozinu i suradnike organizirali su „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasno spremište i prostorije DVD-a Veliškovci posjetilo je 100 djece iz Dječjeg vrtića u Gatu i područne Osnovne škole u Veliškovcima, gdje su s velikim zanimanjem poslušali sve o povijesti sv. Florijana i o DVD-u Veliškovci. U nedjelju 7. svibnja članovi DVD Veliškovci nazočit će svetoj misi povodom sv. Florijana.

Ostala DVD-a s područja VZG Belišće Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci i Gat, sa svojim članovima nazočili su svetoj misi u svojim mjestima povodom sv. Florijana, a potom ostali u kratkom druženju u svojim vatrogasnim prostorijama.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare