Auto ljestve stigle u DVD Belišće

3 minuta/e za čitanje

U sklopu suradnje s pokrajinom Tirol predstavnici DVD Belišća (Dubravko Čovčić, Marko Ivić, Mario Karapetrić i Željko Čakalić) dana 11. svibnja 2023. godine preuzeli su u Austriji auto ljestve u sklopu projekta pomoći vatrogasnim društvima u Osječko-baranjskoj županiji.

Dana 11. svibnja članovi DVD Belišće s pročelnikom Osječko-baranjske županije Berislavom Henglom stigli su u 12:00 sati u mjesto Matrei in Osttirol, gdje ih je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Matrei dočekao zamjenik zapovjednika Johann Holzer. Po samom dolasku i upoznavanju odmah se pristupilo prezentaciji auto ljestava DLK 24 Mercedes 1120 i rukovanju istima. Jedan dio obuke uz prikaz samog vozila odrađen je u garaži, a praktični dio nažalost po kišovitom vremenu ispred garaže, gdje su članovi (Ivić, Karapetrić i Čakalić) isprobali mogućnosti ljestava u punoj funkciji, što je trajalo do 17:00 sati.

U 18:00 sati uz prisustvo gradonačelnika Raimunda Steinera, zapovjednika DVD-a Matrei in Osttirol Martina Kölla, operativnih članova DVD-a Matrei te uz nazočnost Petera Logara kao jednog od suradnika u projektu i članova DVD Belišće održana je svečana primopredaja vozila.

U uvodnom obraćanju prisutnima Peter Logar upoznao je domaćine sa samim projektom i iznio nekoliko informacija o mjestu Belišću i DVD-u Belišće. Gradonačelnik Raimund Steiner izrazio je zadovoljstvo s projektom i mogućnosti što može pripomoći u ostvarivanju boljih uvjeta u vatrogastvu u Hrvatskoj. Zapovjednik DVD-a Matrei Martin Köll istaknuo je podršku u pružanju pomoći DVD-u Belišće i novom poznanstvu s vatrogascima iz Hrvatske.

Prisutnima se obratio zapovjednik DVD Belišće Dubravko Čovčić koji se zahvalio Peteru Logaru i Hubertu Ritteru, nositeljima projekta, koji su prepoznali DVD Belišće kao dobrog suradnika te također gradonačelniku Raimundu Steineru i zapovjedniku Martinu Köllu na doniranom vozilu – auto ljestvama, uz obećanje da će vozilo čuvati i rukovati kao sami domaćini zadnjih 30 godina. Na kraju DVD-u Matrei in Osttirol uručena je slika sv. Florijana s poveljom za doprinos u razvoju vatrogastva, a imenovanima pokloni na sjećanje od DVD-a Belišće i Grada Belišća.

Potom je uslijedio hrvatski domjenak uz međusobno druženje i upoznavanje te izmjena informacija o vatrogasnim Društvima i mjestima u kojima djeluju.

Uslijedio je povratak kući 12. svibnja u 08:00, te smo u 18:00 sati stigli u Belišće, gdje su članovi DVD-a Belišće s radošću i oduševljenjem dočekali vozilo.

Zahvaljujemo se na angažmanu gospodinu Peteru Logaru kao koordinatoru za pomoć pokrajine Tirol, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije (zapovjedniku Zoranu Pakšecu, predsjedniku Zdenku Čaraparu i pročelniku Berislavu Henglu) i zapovjedniku DVD-a Matrei in Osttirol Martinu Köllu na realizaciji projekta opremanja vatrogasnog društva Belišće, sa željom za daljnjom međusobnom suradnjom.

Ovom donacijom auto ljestava DVD-u Belišće osigurano je učinkovitije i sigurnije djelovanje na vatrogasnim intervencijama, kako u gradu Belišću, tako i za potrebe djelovanja u županiji Osječko-baranjskoj i šire.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare