Članovi DVD-a Belišće ugostili mališane iz vrtića „Maslačak“ i organizirali vatrogasne igrice

2 minuta/e za čitanje

U zajedničkoj suradnji u animiranju djece i upoznavanju s društvenim aktivnostima i poticanju kulture samozaštite kod djece predškolske dobi 16. svibnja 2022. godine u dopodnevnim satima prostore DVD-a Belišće posjetila je grupa mališana skupine “KIKIĆI” s voditeljicama Dragicom Jančikić, Aleksandrom Šrepfler i Emmom Torjanac iz dječjeg vrtića “Maslačak” u Belišću. U dvorišnom prostoru za okupljene mališane i njihove tete prezentirana je vježba s vatrogasnom brentačom u rušenju meta. Ujedno su djeca imala priliku vidjeti vatrogasna vozila i opremu koju vatrogasci koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. Posebno su ih se dojmile sirene i svjetlosna signalizacija.

Dio mališana se okušao u rušenju meta korištenjem brentače na vodu, što im je bilo zanimljivo, a ujedno povod da se u budućnosti uključe u rad vatrogasnog pomlatka.

Malim posjetiteljima je upriličena mala okrjepa, a oni su domaćinu uzvratili lijepim pjevanjem. Posjet je bio obostrano zanimljiv i pun dojmova.

Organizirao se i uzvratni posjet vatrogasaca središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Belišću, gdje su 19. svibnja 2022. godine u dopodnevnim satima u dvorištu vrtića organizirali vatrogasne igrice.

Dvadeset dvoje djece skupine „JEŽIĆI“ predškolskog uzrasta praćeni voditeljicama Romanom Milišić i Danijelom Falamić natjecala su se u „Vatrogasnim igricama“, i to:

  • Rad s brentačom,
  • Bacanje loptice u kantu,
  • Bacanje novčića u posudu s vodom,
  • Sastavljanje vijaka,
  • Hodanje između stupića s povezom preko očiju (drugi govori pravac).

Igrice su se izvodile uz pomoć voditelja vatrogasnog pomlatka DVD-a Belišće Martina Rittgassera i operativnih članova vatrogasne postrojbe Ivana Vincetića i Marka Ivića.

Zajednički trenuci prošli su u ugodnom natjecanju i druženju, gdje su obostrano svi bili veoma zadovoljni.

Zapovjednik
DVD Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare