Vatrogasci u osiguranju “Tour of Croatia – biciklistička utrka 2017.”

2 minuta/e za čitanje

Više od 150 biciklista i 20 biciklističkih ekipa je danas, 18. travnja 2017. godine, projurilo kroz Belišće na prvoj od ukupno šest etapa ovogodišnjeg izdanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia!

Start utrke bio je u Osijeku, a cilj prve etape je u Koprivnici. U gradu Belišću bila je i prva mjerna stanica, odnosno prvi prolazni cilj cijele utrke, a Belišće kao Europski grad sporta za 2017. godinu s ponosom je dočekalo bicikliste iz cijelog svijeta.

Mnoštvo Belišćana duž cijele ulice Kralja Tomislava dočekalo je i pozdravilo bicikliste među kojima je bio i prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina, te jedna od najvećih biciklističkih zvijezda Vincenzo Nibali.

Belišćanske mažoretkinje, najmlađi sugrađani iz Dječjeg vrtića “Maslačak”, belišćanski umirovljenici i ostali brojni zainteresirani građani pozdravili su bicikliste ispred kružnog toka kod Gradske uprave gdje je bio postavljen i prolazni cilj, a događaju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić.

U organizaciju događaja i osiguranje prometa uključilo se sedamdesetak volontera iz belišćanskih braniteljskih udruga UHDDR i HVIDR-a, Vatrogasne zajednice grada Belišća i Udruge umirovljenika MUP-RH Podružnica Belišće.

Članovi DVD-a Belišća, Veliškovaca i Gata osiguravali su prometnicu od raskršća “Crna staza” prema Donjem Miholjcu do izlaska iz mjesta Črnkovci, gdje je bilo uključeno ukupno 25 vatrogasaca.

Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor utrke, naglasio je kako je Tour of Croatia jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj što potvrđuju i brojke. “Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela naša Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i brojni prolazni gradovi.

Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova i regija kroz koje prolazi. Ova najljepša razglednica cijele Lijepe Naše, a tako i Belišća, preko televizijskog programa prenijeti će se u čak 180 zemalja svijeta.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.