Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase

1 minuta/e za čitanje

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE.

Osposobljavanje je trajalo od 21. veljače do 1. travnja 2017. godine, gdje je na završnom ispitu 8. travnja 2017. sa uspjehom završilo 17 kandidata za vatrogasca i 11 kandidata za vatrogasca I. klase u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su, uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara. Također su  upoznati i sa ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.