U Belišću obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

1 minuta/e za čitanje

Svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite grada Belišća, danas 28. veljače 2018. godine, započelo je obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite.

Uslijedilo je postrojavanje članova postrojbe i drugih pripadnika belišćanske Civilne zaštite, koje je pozdravio načelnik Stožera Civilne zaštite grada Belišća Domagoj Varžić te im čestitao Međunarodni dan civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

U holu belišćanske Gradske uprave svoj rad i opremu prezentirali su Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, službenici Odjela za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave Osječko – baranjske, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo.

Prezentaciju su posjetila djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, kako bi se svi zajedno upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća, kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja.

 

 

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Tin Lacković

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.