Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

3 minuta/e za čitanje

U subotu 24. veljače 2018. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Nard i Ladimirevci), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je zamjenik gradonačelnik Grada Belišća Domagoj Varžić,  zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, načelnik Policijske postaje Belišće, Zdravko Mandić, predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bocanjevci Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD “Šokadija” Davor Vuksanić, NK “Hrvatski Sokol” Siniša Repćek, muška pjevačka družina “Pajdaši” Željko Vuksanić i Savjeta mladih Grada Belišća Igor Paloh.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2017. godini, te Planove rada i financija za 2019. godinu, što je jednoglasno usvojeno.

U prigodnim riječima zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Istaknuo je veliko zalaganje vatrogasaca kod velikih zajedničkih intervencija, gdje se požrtvovno radi i ispunjavaju svi zacrtani ciljevi. Ističe pohvalu za rad s mladeži i s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ujedno čestita starom rukovodstvu na postignutim rezultatima, a novom rukovodstvu želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova. Posebno se osvrnuo na obavljeno uređenje novih društvenih prostorija i uređenju tornja, koji su jedan od uvjeta za bolji rad i ostanak mladih u društvu, te da će Grad i dalje pomagati koliko može u radu i opremanju društva.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2017. godini. Istaknuo je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, natjecateljskim nastupima vatrogasnih ekipa i učešću u usavršavanju specijalnosti, a posebno kroz “Rad s izolacijskim aparatima” i “Simulatoru plamenih udara”. Osvrnuo se na angažiranost članova oko poboljšanja vatrogasne opreme, gdje je ovom prilikom tajnik Milan Strahinec izradio multifunkcionalni tehnički alat “Hooligan”, što je za veliku pohvalu. Ujedno je iznio problem operativnog članstva, koji odlaze iz društva zbog pronalaska bolje životne egzistencije, ali ohrabruje brojno članstvo mladeži koji se osposobljavanju kako bi nastavili rad Društva. Na kraju rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu, sa željom za daljnje pozitivne rezultate.

Bojan Vuksanić ispred savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je prisutne goste i pohvalio je rad vodstva društva, te se zahvalio na odličnoj suradnji društva sa samim povjerenstvom.

Načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić zahvalio se na pozivu i pozdravio je sve prisutne, te pohvalio rad DVD-a Bocanjevci u mjestu, koji svojim radom doprinose u poboljšanju društvenog života mjesta, a ujedno su sigurnost u rješavanju svih eventualnih nedaća.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

  1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
    • Tea Mandić i Ines Stanković,
  2. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
    • Zlatko Vuksanić

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući Milan Strahinec, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.