Radionica s temom poplava i kemijskih nezgoda

1 minuta/e za čitanje

Radionica je održana u Belišću, 21. prosinca 2020. s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Belišće, a provodi se u sklopu projekta “Together We Stand”.

Edukativno pokazna radionica organizira se s ciljem podizanja opće spremnosti u slučaju prirodnih, ekoloških i tehničko-tehnoloških katastrofa, kao i ekološke osviještenosti. Radionica je uz predavanje imala i pokazni dio, a tematiku su prezentirali Mario Spajić iz Hrvatskih voda i Berislav Hengl, Vatrogasna zajednica OBŽ.

Nakon teorijskog dijela održana je prezentacija opreme za intervencije kod poplava, kao i opreme za rad s opasnim tvarima. Sudjelovalo je 15-tak predstavnika jedinica lokalne samouprave iz gradova Belišće i Valpovo, te općina Marijanci, Bizovac i Petrijevci.

Projekt multisektorskog pristupa obnovi okoliša nakon katastrofe “Together We Stand” se provodi s ciljem osnaživanja kapaciteta jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za postupanje u izvanrednim situacijama s ciljem zaštite ljudi i okoliša u pograničnom području. Provode ga Unikom d.o.o. kao nositelj projekta i projektni partneri Osječko-baranjska županija, Udruga za kreativni razvoj Slap, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Regionalna razvojna agencija Bačka. Razdoblje provedbe projekta je 01.10.2018. – 31.03.2020., dok je ukupna vrijednost projekta 1.797.180,20 €, a EU sufinanciranje projekta iznosi 1.527.603,16 € (85%).

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.