Proslava Dana hrvatskih branitelja grada Belišća

1 minuta/e za čitanje

U Belišću, po četvrti put, obilježen je Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Cjelokupni program započeo je 29.05.2019. godine u večernjim satima glazbeno-scenskim prikazom „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću, kroz uprizorenje vukovarskih branitelja Damira Plavšića i Damira Markuša.

Na sam dan 30.05.2019. godine u prijepodnevnim satima započelo je postrojavanjem sudionika ispred zgrade Gradske uprave grada Belišća, odakle je povorka u pratnji Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo krenula prema spomen križu na belišćanskom groblju, gdje je bilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća,  nakon čega je uslijedila misa u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću za sve poginule i nestale hrvatske branitelje grada Belišća.

Od 12 sati započelo je prigodno druženje hrvatskih branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja i ostalih sudionika uz prigodan program i zajednički ručak na Gradskom bazenu Belišće, a ondje su se prezentacijom svog rada predstavili pripadnici vojske, policije, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, HGSS-a, Crvenog križa, Radio kluba Belišće i VZG Belišća.

VZG Belišće sa svojim predstavnicima iz 7 članica DVD-a obilježilo je ovaj značajan događaj, s obzirom da su i vatrogasci kroz razne svoje aktivnosti bili sudionici tog vremena.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.