Posjet učenika DVD-u Bocanjevci

1 minuta/e za čitanje

U sklopu mjeseca zaštite od požara, 17.05.2019. učenici Područne škole Matije Petra Katančića u Bocanjevcima posjetili su prostorije DVD-a Bocanjevci, gdje su ih dočekali predsjednik DVD-a Dražen Barić i tajnik Milan Strahinec.

Tajnik Milan Strahinec upoznao je učenike s opremom i načinom rukovanja opremom koju posjeduje DVD, te ukazao na važnost posjedovanja općeg znanja o protupožarnoj zaštiti.

Prikazali su vatrogasca u pripadajućoj intervencijskoj opremi za gašenje požara u objektu i za požare otvorenog prostora, te pokaznu vježbu za podmladak s brentačom i vatrogasne igrice.

Najzanimljiviji dio priredili su članovi središnje postrojbe DVD-a Belišće svojim dolaskom s navalnim vozilom jer njihovim dolaskom želja nam je prikazati djeci opremu koju naš DVD nema, te što sve navalno vozilo ima od opreme. Naravno, najzanimljivije je bilo ući i sjesti u kamion, kao i čuti vatrogasnu sirenu.

Na samom kraju uslijedilo je ugodno druženje, gdje su djeca da ne zaborave na posjet ponijela, osim zadovoljnog i veselog dječjeg lica, i vatrogasne bojanke i raspored sati.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.