Osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik i dočasnik I. klase

1 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik i dočasnik I. klase
Loading
/

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASNI DOČASNIK i VATROGASNI DOČASNIK I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac, Marijanci i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 19. listopada do 7. prosinca 2023. godine, gdje je na završnom ispitu 16. prosinca 2023. godine s uspjehom završilo 26 kandidata za vatrogasnog dočasnika i 8 kandidata za vatrogasnog dočasnika I. klase u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasne opreme iz vatrogasnog vozila sa zadanim zadacima pojedinim grupama (navalna, vodna i cijevna) po zapovijedi zapovjednika (voditelja intervencije).

Cjelokupno osposobljavanje dalo je naglasak na način i pravilno rukovođenje i vođenje vatrogasne intervencije, uz poznavanje svih segmenata vezano uz vatrogasnu intervenciju.

Na provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, nazočili su ispitni predavači koji su provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenili vrlo uspješnom.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasni dočasnici, čine veliki napredak u radu i razvoju dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

5 1 glas
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare