Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase

1 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase
Loading
/

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac, Marijanci, Osijek i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 17. listopada do 2. prosinca 2023. godine, gdje je na završnom ispitu 9. prosinca 2023. godine s uspjehom završio 21 kandidat za vatrogasca i 11 kandidata za vatrogasca I. klase u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara i obavili obuku pravilnog penjanja na ljestvama. Također su upoznati s ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama, a posebno s navalnim vozilom, motornom pumpom, hidrauličnim alatom za tehničke intervencije i ostalom tehničkom opremom.

Na provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, nazočili su ispitni predavači koji su provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenili vrlo uspješnom.

Sva nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare