Oprema za uklanjanje stršljenovih gnijezda

1 minuta/e za čitanje

U Vatrogasnom domu Belišće 12. lipnja 2019. godine uručena je oprema namijenjena za uklanjanje stršljenovih gnijezda za koju je nabavku Osječko-baranjska županija osigurala financijska sredstva.

Nabavljenu opremu je uručio zamjenik župana Goran Ivanović, uz nazočnost pročelnika Ureda za ruralni razvoj OBŽ Slavka Marjančevića, zamjenika gradonačelnika grada Belišća Domagoja Varžića, predsjednika VZOBŽ Nikice Muževića i županijskog zapovjednika Zdravka Cvenića.

Oprema u kompletu za uklanjanje stršljenovih gnijezda (Kombinezon „Goodyear“, Rukavice „Goodyear“, Jakna sa šeširom „Pip“, Sprej „Forth“, Teleskopski štap za dozu spreja i „Epipen“ injekcija) uručena je predstavnicima DVD-a: Belišće, Kešinci, Marijanci, Ivanovac, Valpovo, Viljevo i Kneževi Vinogradi.

Ujedno je obavljena kratka prezentacija korištenja dobivene opreme i upoznavanje prisutnih s vrstama, opasnostima i postupanju s gnijezdima stršljena od strane dugogodišnjeg pčelara i volontera u uklanjanju stršljena Ivice Mišina.

Pročelnik VZOBŽ Berislav Hengl iznio je kratko izlaganje i prikazao film o korištenju „Epipen“ injekcije koja se koristi kod osobe koja je zadobila ubod stršljena ili se pojavila alergijska reakcija.

ZAPOVJEDNIK
VZG BELIŠĆE
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.