Održana redovna godišnja skupština DVD-a Bistrinci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 3. ožujka 2018. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Šljivoševci, Črnkovci, Marijanci, Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci Rade Bagarić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i i Financijsko izvješće u 2017. godini, te Planove rada i financija za 2019. godinu. Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća za 2017. godinu i Planova za 2019. DVD-a Bistrinci, dana je riječ gostima.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravlja sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime, te upućuje podršku i čestitke na aktivnostima koje ovo Društvo provodi. Istaknuo je podršku Grada Belišća u ispunjavanju svih zacrtanih planova i zakonskih obveza koje su u aktivnostima vatrogasnih društava. Napominje rad s mladima i konstantno osposobljavanje za daljnje napredovanje i ostvarivanje dobrih rezultata.

Predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko pozdravio je sve prisutne i istakao važnu ulogu Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su, uz Ribiče i Crkvu, jedini nositelji društvene aktivnosti u mjestu. Posebno mjesto zauzima Dobrovoljno vatrogasno društvo koje ujedno ima zadaću zaštite ljudi i imovine od neposredne opasnosti, stoga je njihov rad i angažman od velikog značaja, te imaju podršku u radu od cjelokupne zajednice.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanja mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Ujedno je istaknuo pohađanje tečaja za članove vatrogasne mladeži u kojem su uključena 3 člana DVD-a Bistrinci.  Na kraju se zahvalio rukovodstvu Društva na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te ima poželio ostvarenje svih zacrtanih planova i ciljeva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Jozefina Podboj, Anamarija Vidaković i Diana Rogač
 2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
  • Zvonimir Ljutak i Tajana Podboj
 3. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
  • Ivan Anić, Drago Martić i Danijel Petrović
 4. Diploma za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”:
  • Darko Šporčić

 

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjedavajući Ivan Anić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.