Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Vinogradci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 4. veljače 2023. godine u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Vinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Veliškovci, Gat, Tiborjanci i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka) te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočili su zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2022. godini te Planove rada i financija za 2024. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2022. godinu i Planova za 2024. DVD-a Vinogradci dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković pozdravlja sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burića i u svoje osobno ime, te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo Društvo. Ističe podršku Grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a, te ističe želju za omasovljenjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka, obzirom da se suočavamo s problemom broja operativnog članstva. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Koristi priliku zahvaliti se Gradu Belišću na uređenju DVD-a na području Grada Belišća, čime su osigurani odlični uvjeti za djelovanje i rad, a u planu je adaptacija i uređenje vatrogasnog doma u Vinogradcima. Ukratko je upoznao prisutne o obvezama primjene Zakona o vatrogastvu, koji je stupio na snagu 1.1.2020. godine, gdje se mnogo očekuje od dobrovoljnih vatrogasaca. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture Društva.

Prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak koji je izrazio iskreno zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji između Društava DVD-a Vinogradci i DVD-a Retfala koja traje već više od 20 godina, sa željom za daljnjom prijateljskom suradnjom i međusobnom pomoći kao starija i mlađa braća.

Ovom prigodom uz voditeljstvo zapovjednika DVD-a Retfala Stjepana Jurmana obavljeno je svečano potpisivanje POVELJE o međusobnom bratimljenju između dvaju Dobrovoljnih vatrogasnih društava RETFALE i VINOGRADACA. Povelju su potpisali predsjednik DVD-a Retfala Dragan Košćak i predsjednik DVD-a Vinogradci Ivica Igrec uz prisustvo zapovjednika Društava Retfale Stjepana Jurmana i Vinogradaca Željka Berečića. Svečanom potpisivanju nazočili su tajnici Društava čitajući privolu potpisivanja Povelje uz zastavničare sa zastavama dvaju Društava.

Na kraju se predsjedavajući Ivica Igrec zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare