Održana 139. izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće

4 minuta/e za čitanje

U subotu 28. siječnja 2023. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 139. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a s područja VZG Belišće (Bistrinci, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci i Veliškovci), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća g. Dario Fletko, zapovjednik županije Osječko-baranjske g. Zoran Pakšec i voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek g. Boris Banjan, uz prisustvo medija Belišćanskog lista i Gradskog radija Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijsko izvješće u 2022. godini, te Planove rada i financija za 2024. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

G. Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine, pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Andrijanu Kitonić i Dinka Ćutuka da, uz prisustvo zapovjednika DVD-a g. Dubravka Čovčića, izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i ističe da je ovo Društvo jedno od aktivnijih u Osječko-baranjskoj županiji koje djeluje. Ujedno je istaknuo zakonske obveze koje su vezane uz organizaciju i članstvo, te planove u daljnjem ustroju u vatrogasnoj organizaciji za uspješnije i organiziranije obavljanje vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće g. Dubravko Čovčić pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ. Iznosi očekivanja donošenja Vatrogasnog plana i mreže, što će donijeti smjer razvoja i unapređenja vatrogastva. Ujedno je istaknuo potrebu pomlađivanja vatrogasnog kadra u vatrogasnim organizacijama, a posebno na obnašanju funkcija u Društvu, što iziskuje obvezu i odgovornost. Pozvao je mlađe članove da se uključe u osposobljavanja i životno usavršavanje kroz prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca.

Potom se nazočnima obratio voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek, g. Boris Banjan koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu s mladima koji su osnova za daljnji razvoj, što je vidljivo kroz pročitano izvješće i prezentaciju slika. Prisutne je upoznao o radu Državne vatrogasne škole i nastojanju da kandidati steknu što više znanja i kvalitetnih vještina u ispunjavanju zadaća koje slijede u obavljanju vatrogasne djelatnosti. Ujedno poziva sve zainteresirane kandidate da se prijave na prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca ili vatrogasnog tehničara jer je olakotna okolnost da je škola u Osijeku i više nema potrebe za odlaskom u ispostave u Zagrebu, Splitu ili Rijeci.

U prigodnim riječima predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća g. Dario Fletko izrazio je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma, koji je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i potrebe zajednice. Istaknuo je zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima. Posebno je istaknuo važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti koju treba ojačati u kadrovskom smislu, što je propisano Procjenom i Planom ZOP-a Grada Belišća, u nadi da će i drugi subjekti pripomoći tome cilju.

Potom je predsjedavajući g. Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenja i nagrada najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG g. Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Andrijana Kitonić, Dinko Ćutuk i Mario Rakmić
 2. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
  • Sanja Stić i Katarina Pačarić

Županijski vatrogasni zapovjednik g. Zoran Pakšec uručio je:

 1. Uvjerenje o usavršavanju „Aparati za zaštitu dišnih organa“:
  • Slavko Milekić i Ivan Golić
 2. Potvrda o sudjelovanju na stručnoj edukaciji:
  • Praćenje vatrogasnih vozila i GIS – Željko Čakalić, Jasna Vrbanić, Ivan Vincetić, Mario Karapetrić i Ivana Kristić
  • Upravljanje vatrogasnim intervencijama – OPERATERI – Željko Čakalić, Jasna Vrbanić, Ivan Vincetić i Martin Rittgasser

Voditelj vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Belišće g. Željko Čakalić uručio je:

 1. Kipić “Vatrogasac” za najaktivnijeg člana vatrogasnog pomlatka:
  • Tena Hajoš
 2. Kipić “Vatrogasac” za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži:
  • Tomislav Hudovernik

Zapovjednik DVD-a Belišće g. Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Kipić “Vatrogasac” za najaktivnijeg operativnog člana u 2020. i 2021. godini:
  • Mario Karapetrić
 2. Kipić “Vatrogasac” za najaktivnijeg operativnog člana u 2022. godini:
  • Željko Čakalić

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući g. Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare