Održana izborna godišnja skupština DVD-a Vinogradci

2 minuta/e za čitanje

U petak 24. veljače 2017. godine u prostorijama društvenog doma Vinogradci održana je izborna godišnja skupština DVD-a Vinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Tiborjanci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Baranjsko Petrovo Selo i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci u 2016. godini, te Planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2018. DVD-a Vinogradci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane slijedeće osobe na funkcije i radna tijela, i to:

 • Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Vinogradci:
  1. Predsjednik: VELIBOR VINOGRADAC,
  2. Zapovjednik: ŽELJKO BEREČIĆ,
  3. Zamjenik predsjednika: DRAGUTIN IVACI,
  4. Zamjenik zapovjednika: MARKO PAVOŠEVIĆ,
  5. Tajnik: SANDA BEREČIĆ

 

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno, te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Ističe podršku grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a, te napominje početak gradnje društvene prostorije za članove DVD-a Vinogradci, što će ujedno omogućiti i poboljšati rad samog društva. Napominje i obilježavanje 90 godina postojanja društva, što nije mala obljetnica, čime su u radu sudjelovale mnoge generacije dobrovoljnih vatrogasaca, a samim time i postigli mnogobrojne rezultate. Ističe želju za osposobljavanjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ujedno čestita starom rukovodstvu na postignutim rezultatima, a novom rukovodstvu želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i VZG Belišća Nikica Mužević istaknuo je da je rad DVD-a Vinogradci u ovoj maloj sredini vrlo značajan, kako po pitanju provedbe zaštite od požara, tako i radom sa najmlađim članovima, gdje je zbog malog broja djece uspjeh imati vatrogasna odjeljenja s najmlađom populacijom. Napominje projekte županije Osječko-baranjske po pitanju sufinanciranja zdravstvenih pregleda i kolektivnog osiguranja operativnih članova, te sufinanciranje nabavke vatrogasne opreme.

Zamjenik predsjednika DVD-a Retfala Pero Begovac pozdravio je sve prisutne i istaknuo vrlo dobru i dugogodišnju suradnju između dvaju dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pozvao članove DVD-a Vinogradci da se ovogodišnje druženje održi u Osijeku. Uputio je želje za postizanjem dobrih rezultata na svim poljima, te čestitke za skoro obilježavanje 90. obljetnice društva.

Na kraju predsjedavajući Željko Berečić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.