Održana izborna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

4 minuta/e za čitanje

U subotu 18. veljače 2017. godine u prostorijama društvenog doma Bocanjevci održana je izborno godišnja skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Nard), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je gradonačelnik grada Belišća gosp. Dinko Burić, zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić, načelnik policijske postaje Belišće, gosp. Zdravko Mandić, predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u gradu Belišću za mjesto Bocanjevci gosp. Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD “Šokadija” gosp. Davor Vuksanić, NK “Hrvatski Sokol” gosp. Anto Barić, muško pjevačko društvo “Pajdaš” gosp. Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2016. godini, te Planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2018. DVD-a Bocanjevci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane slijedeće osobe na funkcije i radna tijela, i to:

 • Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Bocanjevci:
  1. Predsjednik: DRAŽEN BARIĆ,
  2. Zapovjednik: JOSIP PAVOKOVIĆ,
  3. Zamjenik predsjednika: TIHOMIR KOLARIĆ,
  4. Zamjenik zapovjednika: ARMENIO VIDOŠIĆ,
  5. Tajnik: MILAN STRAHINEC

 

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2016. godini. Istaknuo je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, natjecateljskim nastupima vatrogasnih ekipa, brzim i stručnim akcijama gašenje i tehničkim intervencijama. Ovakva organizacija i rad društva može biti primjer drugima, s obzirom da svake godine napreduju kako u kadrovskom, tako i u materijalnom pogledu, s obzirom da se uključuju u sve aktivnosti VZG Belišće i županije Osječko-baranjske.

Ujedno upućuje apel svim prisutnim predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na javne natječaje Osječko-baranjske županije kako bi, uz financijsku pomoć VZG Belišće i samih društava, omogućili nabavku nedostatne vatrogasne opreme. Na kraju novom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za daljnjim pozitivnim rezultatima.

U prigodnim riječima gradonačelnika dr. Dinka Burića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Gorice i Bocanjevaca. Posebno pohvaljuje rad s djecom i mladeži jer s radom i zanimacijom u društvu i odgojno utječemo na mlade, te je zaželio što manje intervencija, a što više druženja i vježbi.

Posebno se osvrnuo na obnovu i izgradnju novih prostorija, koje su jedan od uvjeta za bolji rad i ostanak mladih u društvu, te da je trošak obnove od 350 000.00 kn u potpunosti snosio grad, te će i dalje pomagati koliko može u radu i opremanju društva. Napominje kako se, nakon obnove domova na području grada, planira obnova vozila po društvima. Također ističe kako je vatrogastvo uz nogomet i KUD temelj ostanka mještana na slavonskim selima. Za sam kraj, gradonačelnik je zaželio puno sreće i zdravlja svim nazočnima na skupštini, njihovim obiteljima, a novom vodstvu uspješan rad sa što manje intervencija.

Gosp. Bojan Vuksanić, ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća, pozdravio je prisutne goste i pohvalio rad vodstva društva, zahvalio se na odličnoj suradnji društva sa samim povjerenstvom, te uručio predsjedniku poklon od strane povjerenstva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
  • Milan Strahinec,
  • Boris Bibić
  • Branimir Vidošić
 2. Diploma za 30 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 30 godina”:
  • Zdravko Hasanac,
 3. Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
  • Miko Mandić

 

Na kraju, predsjednik društva Dražen Barić, u znak zahvale i velikog doprinosa u razvoju društva, uručio je zahvalnice gradonačelniku dr. Dinku Buriću i OPG “Mandić” u vlasništvu Vjekoslava Mandića.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući gosp. Dražen Barić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.