Održana izborna godišnja skupština DVD-a Gat

2 minuta/e za čitanje

U subotu 25. veljače 2017. godine u prostorijama vatrogasnog doma Gat održana je izborno-izvještajna godišnja skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci i Veliškovci), te operativnih i pričuvnih članova DVD-a Gat.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-a na području grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2016. godini, te Planove rada i financija za 2017. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2017. DVD-a Gat, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane slijedeće osobe na funkcije i radna tijela, i to:

 • Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Gat:
  1. Predsjednica: LJERKA VUČKOVIĆ,
  2. Zapovjednik: ŽELJKO KATUŠIĆ,
  3. Zamjenik predsjednika: JOSIP KOPRIVNJAK,
  4. Zamjenik zapovjednika: TOMISLAV GULJAŠ,
  5. Tajnica: MAJA KOVAČEVIĆ

 

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu društva koje je izneseno vrlo emotivno, što opisuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2016. godini. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva gdje se, kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova, svake godine uključuju članovi DVD-a Gat, što pokazuje konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo, a posebno kroz provedbu natjecateljskog duha. Ističe višegodišnju potporu grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca koja je prisutna kroz uređenje vatrogasnih prostora u svim mjestima. Potiče ovo društvo i predstavnike drugih DVD-a da se prijave na javne pozive Osječko-baranjske županije kako bi, uz financijsku pomoć VZG Belišće i samih društava, omogućili nabavku nedostatne vatrogasne opreme. Ujedno se zahvaljuje članovima DVD-a Gat koji su uključeni u radu tijela VZG Belišće na velikom doprinosu u raspravama i donošenju odluka koje su ključne za rad i razvoj vatrogastva na području grada Belišća.

Na kraju novom rukovodstvu DVD-a Gat poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za postizanjem dobrih rezultata.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
  • Kristijan Potočki
 2. Diploma za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”:
  • Suzana Koprivnjak,
  • Maja Kovačević,
  • Deni Živković,
  • Saša Planinaci i
  • Tomislav Vučić
 3. Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
  • Pavo Apari

 

Nakon uručenih priznanja, predsjednica Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.