Održana izborna godišnja skupština DVD-a Tiborjanci

3 minuta/e za čitanje

U petak 17. veljače 2017. godine u prostorijama društvenog doma Tiborjanci održana je izborno godišnja skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci i Gat), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća gosp. Domagoj Varžić, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije gosp. Nikica Mužević i zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i Financijsko izvješće u 2016. godini, te Planove rada i financija za 2017. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2017. DVD-a Tiborjanci, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela, i to:

 • Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Tiborjanci:
  1. Predsjednik: SINIŠA MANDIĆ,
  2. Zapovjednik: IVICA TALAFUK,
  3. Zamjenik predsjednika: MIRKO BLAŽEVIČ,
  4. Zamjenik zapovjednika: MARKO GALIĆ,
  5. Tajnik: JADRANKA TALAFUK

 

U prigodnim riječima zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Istaknuo je veliko zalaganje vatrogasaca kod velikih zajedničkih intervencija, gdje se požrtvovno radi i ispunjavaju svi zacrtani ciljevi, što je dokaz u godini velikih poplava. Istaknuo je želju za osposobljavanjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ujedno je čestitao starom rukovodstvu na postignutim rezultatima, a novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević istaknuo je rad DVD-a Tiborjanci na održavanju operativne spremnosti, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva u mjestu, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZG Belišće.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na izvješće o radu društva, gdje je istaknuo manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće, što znači da nema bojazni za nedostatkom članova jer stalnim osposobljavanje mladih članova s osnovnim zvanjem “vatrogasac” se popunjavaju praznine koje nastaju zbog odlaska članova. Ujedno upućuje apel svim prisutnim predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na javne natječaje Osječko-baranjske županije kako bi, uz financijsku pomoć VZG Belišće i samih društava, omogućili nabavku nedostatne vatrogasne opreme. Na kraju novom rukovodstvu DVD-a Tiborjanci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
  • Luka Galić i Mirko Blažević
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik I. klase”:
  • Marko Galić i Siniša Mandić
 3. Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
  • Franjo Pohižek
 4. Diploma za dugogodišnji operativni rad u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica vatrogasni vetaran”:
  • Josip Stjepanović

 

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući gosp. Siniša Mandić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.