Obuka za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa

1 minuta/e za čitanje

Dana 13. svibnja 2021. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišća u središnjoj vatrogasnoj postrojbi Belišće realizirana je interna obuka operativnih članova iz svakog DVD-a s područja VZG Belišće za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa, s ciljem da se što više članova vatrogasnih postrojbi obuči za rad i korištenje aparata za zaštitu dišnih organa.

Budući su u prosincu 2020. godine uručeni kompleti aparata svakom prigradskom DVD-u u Gradu Belišću, bilo je nužno podsjetiti i uvježbati operativnog člana vatrogasne grupe s načinom korištenja i njihovog održavanja.

U nastojanju osiguravanja što bolje osobne zaštite svakog operativnog vatrogasca i nabavkom odgovarajuće osobne zaštitne opreme, potrebno je redovno i stručno osposobljavanje svih pripadnika vatrogasnih postrojbi, kako bi bili spremni za nove izazove, a pogotovo u ovo “čudno” vrijeme pandemije.

Obuku rada s aparatima za zaštitu dišnih organa su vodili zamjenik zapovjednika VZG Belišće Ivan Vincetić i voditelj smjene u središnjoj vatrogasnoj postrojbi Belišće Mario Karapetrić, pod nadzorom zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića.

Sudionici obuke su marljivo prihvaćali znanja i vještine, sa željom za daljnjim uvježbavanjem.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.