Edukacija u radu s vatrogasnim modulima

1 minuta/e za čitanje

Hrvatska vatrogasna zajednica provodi projekt “Jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija u Republici Hrvatskoj“ – eHVZ. Projekt eHVZ će se kontinuirano provoditi do kraja 2022. godine kroz različite vrsta edukacija (modula).

Vatrogasna zajednica OBŽ u mjesecu svibnju organizirala je u prostorijama JVP Grada Osijeka osposobljavanja operatera za UVI aplikaciju, i to:

MODUL 5 – Upravljanje vatrogasnim intervencijama – DISPEČERI (13. i 14. svibnja 2021. godine)
MODUL 4 – Upravljanje vatrogasnim intervencijama – ZAPOVJEDNICI (15. svibnja 2021. godine).

Na osposobljavanju su sudjelovali uz ostale kandidate s područja VZOBŽ i operativni vatrogasci središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće koji koriste aplikaciju u Vatrogasnom operativnom centru Belišće (Željko Čakalić, Martin Rittgasser, Jasna Vrbanić, Ivan Vincetić i Marko Ivić).

Edukacija za operatere VATROneta – MODUL 3 održana je u dva termina, 20. i 22. svibnja 2021. godine u Osijeku, na kojoj su sudjelovali i prijavljeni kandidati iz DVD-a Gat (Maja Ćosić i Ljerka Vučković) i DVD-a Veliškovci (Josip Kozina).

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a svaka nova edukacija učvršćuje vještine i znanje.

Radi organizacije predavanja, s obzirom na provedbu zaštitnih epidemioloških mjera, edukacija se organizirala s 20 kandidata, a sljedeći zainteresirani kandidati imat će priliku prijave za planirani termin edukacije u jesen 2021. godine.

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)