Novi specijalisti za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa

1 minuta/e za čitanje

Proteklog tjedna, od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine obavljeno je usavršavanje vatrogasnih kandidata za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa u organizaciji Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije gdje su tri dana teoretskog dijela odrađeni u DVD-u Valpovo, a dva dana praktičnog dijela na vatrogasnom poligonu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Našicama.

Na zanimljivom i vrlo zahtjevnom usavršavanju među polaznicima s područja naše županije bilo je 7 operativnih članova s područja Vatrogasne zajednice grada Belišća koji su na teoretskom i praktičnom ispitu sa pozitivnim uspjehom stekli specijalnost za rad s “Aparatima za zaštitu dišnih organa”, i to: članovi DVD-a Belišće (Pernar Mario i Vrbanić Jasna), DVD-a Bocanjevci (Pavoković Josip, Barić Dražen i Strahinec Milan) i DVD-a Veliškovci (Torjanac Ivan i Galinović Dinko).

Ovim usavršavanjem stekli su se uvjeti da, uz središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišća, i DVD Veliškovci i Bocanjevci imaju osposobljene operativne članove za obavljanje vatrogasnih intervencija s korištenjem aparata za zaštitu dišnih organa, gdje im je ovom prilikom DVD Belišće dalo na korištenje po dva kompleta “aparata za zaštitu dišnih organa” s rezervnim bocama za njihove potrebe.

Ovakav način usavršavanja i stjecanja vještina je vrlo koristan kako bi se u stvarnim situacijama  pronašao najbolji postupak za rješavanje cjelokupne požarne intervencije.

Zapovjednik/Tajnik VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.