Učenici Osnovne škole Belišće posjetili vatrogasce

1 minuta/e za čitanje

U sklopu “Dječjeg tjedna” učenici drugih razreda Osnovne škole “Ivana Kukuljevića” Belišće 6. listopada 2017. godine u prijepodnevnim satima posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće, gdje ih je pozdravio zapovjednik DVD-a Dubravko Čovčić.

U prostorijama vatrogasnog doma i spremišta prikazana im je prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, s čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe.

Na mnogobrojna pitanja učenika dobili su odgovore od dva operativna dobrovoljna člana društva (Anđelko Kiš i Slaven Živković) koji su im pokazali osobnu zaštitnu opremu koju vatrogasci koriste na požarnim intervencijama objekta i otvorenog prostora.

Ujedno je zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić prezentirao što se radi na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike za rad u vatrogastvu da se pridruže na susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati.

Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan naćin su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

Zapovjednik
DVD-a Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.