Međunarodni dan civilne zaštite u gradu Belišću

1 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Međunarodni dan civilne zaštite u gradu Belišću
Loading
/

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Stožer civilne zaštite grada Belišća organizirao je danas u predvorju zgrade Gradske uprave prezentaciju rada i opreme Područnog ureda civilne zaštite Osijek i ostalih redovnih snaga sustava civilne zaštite grada Belišća.

Svoju opremu i rad predstavili su Vatrogasna zajednica grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave Osječko-baranjske, Hrvatska gorska služba spašavanja, Policijska postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo.

Tom prigodom održana je i svečana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Belišća i službi sustava.

Drugi dio obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite započeo je postrojavanjem i smotrom postrojbe opće namjene Civilne zaštite i ostalih službi sustava, koja je održana ispred Gradske uprave Grada Belišća. Nakon što je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić podnio prijavak načelniku Stožera Domagoju Varžiću, uslijedila je prezentacija svih sastavnica sustava, u čemu im se pridružila i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Prezentacija je posebnu pozornost izazvala među polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak Belišće i učenicima Osnovne škole Ivana Kukuljevića, koji su se na jednom mjestu upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju pojave katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća, kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare