Održana redovna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

3 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci
Loading
/

U subotu, 2. veljače 2024. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je 98. redovna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednca KUD-a Šokadija Bocanjevci Danijela Bejić, predsjednik MPD Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, predsjednik NK „Hrvatski sokol“ Nikola Rašeta, predstavnici susjednih DVD-ova koji pripadaju VZG-a Belišće (Bistrinci, Belišće, Gat, Vinogradci, Veliškovci), vlasnik tvrtke Bellus BAU Pero Čondrić te operativni i podupirajući članovi iz Bocanjevaca i Gorice Valpovačke.

Nakon izbora radnog voditeljstva, prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci za 2023. godinu, iz kojeg vrijedi izdvojiti burnu godinu s mnogobrojnim aktivnostima, a nažalost i jedan požar sa smrtnim ishodom, kupovinu potrebne vatrogasne opreme (motorna pila i potopna pumpa), dežurstvo za vrijeme žetve, radne akcije članova te uspješne nastupe mlađih kategorija na Gradskom natjecanju u Belišću i natjecanju u Marijancima. Ujedno je u ovo malo društvo od ukupno 19 članova pristupilo novih 5 mladih članova, gdje je dvoje od njih položilo osnovni ispit, a jedan član je uspješno osposobljen za vatrogasnog dočasnika. Istaknuo je posjet delegacije Tirola iz Austrije i predstavnika VZOBŽ vezano uz projekt donacije vatrogasnih vozila.

Nakon Izvješća o radu u 2023. godini prisutni su poslušali i Financijsko izvješće za 2023. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2025. godinu.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo Društvo. Ističe podršku grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a te ističe želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka, obzirom da se suočavamo s problemom broja operativnog članstva i manjka djece. Pohvaljuje pristup novih članova, a posebno podršku mještana koji vide da Društvo dobro radi za dobrobit zajednice. Na kraju želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić pozdravio je sve prisutne te upućuje čestitke na svim naporima koje provodi ovo Društvo. Obećao je i dalje pomoć u svim projektima koje provodi DVD Bocanjevci. Istaknuo je tri bitna zapažanja, gdje pohvaljuje nabavku potrebne vatrogasne opreme, brzi izlazak i okupljanje vatrogasaca na dojavu događaja i dolazak novih članova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva koje s manjim brojem operativnog članstva uspješno ispunjava sve obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Zahvaljuje se članovima na sudjelovanju u vatrogasnim intervencijama koje su većeg karaktera, a događaju se izvan mjesta Bocanjevci i na ispomoći prilikom vremenskih poplavnih nepogoda u Satnici Valpovačkoj. Ukratko je upoznao prisutne o projektu Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s pokrajinom Tirol iz Austrije vezano uz nabavku vatrogasnih vozila, gdje su uključena i naša DVD-a s područja VZG Belišća. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture Društva.

Predsjednica KUD-a Danijela Bejić odala je zahvalu članovima DVD-a Bocanjevci prilikom osiguravanja smotre folklora i poželjela daljnju međusobnu suradnju.

Potom je predsjedavajući Milan Strahinec najavio uručivanje priznanja i uvjerenja o osposobljenosti za zvanja, gdje je zapovjednik VZG gospodin Dubravko Čovčić uručio:

 1. Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini:
  • Josip Pavoković, Mario Mandić i Milan Strahinec.
 2. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Ivan Raček i Dejan Čanadžija.
 3. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni dočasnik”:
  • Marin Vuksanić.
 4. Diplomu za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
  • Miko Mandić.

Na samom kraju predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec zahvaljuje se gospodinu Peri Čondriću na materijalnoj pomoći u radu Društva i svima onima koji podupiru njihovu djelatnost.

Zahvalio se svima prisutnima na pozornosti, nakon čega je zaključio skupštinu.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare