DVD Belišće za vrijeme remonta u mjesecu rujnu 2019. “Dobava vode”

2 minuta/e za čitanje

Središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta u mjesecu rujnu 2019. godine aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz rijeke Drave.

Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u periodu od 09.09. do 11.09.2019. godine. Zadatak vatrogasnog dijela je bio da se osigura dovoljna količina vode iz rijeke Drave do filtera za pročišćavanje vode, korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta, gdje su tri motorne pumpe postavljene 09.09.2019. na mjesto crpljenja s pripadajućom opremom.

Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode, 10.09.2019. od 07,00 do 22,00 sati operativni članovi DVD-a Belišće, raspoređeni u dvije smjene, nadzirali su rad motornih pumpi za vodu “Rozenbauer” i vodili brigu o dobavi dovoljne količine vode.

Navedenog dana vozač DVD-a Belišće s autocisternom osiguravao je vodu za potrebe pogona Papirnog stroja 2 i Papirnog stroja 3 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida snabdijevanja el. strujom dijela tvornice, s 16 kW elektro agregatom DVD-a Belišće osigurana je el. energija za manje potrošače tvornice, gdje je bilo nužno da ne dođe do prekida rada (vaga, teretna porta).

Ujedno zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, stalno vatrogasno dežurstvo u Vatrogasnom operativnom centru osiguravala su po dva člana DVD-a Belišće.

Nakon obavljenih remontnih radova i puštanja pitke vode u normalan rad, obavljeno je 11.09.2019. godine pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme, za buduće eventualne potrebe u istu svrhu ili za tehničke intervencije.

U naprijed navedenoj aktivnosti sudjelovala su 24 operativna člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, a utrošili su ukupno 164 sata rada u navedenom periodu, gdje je zahvaljujući njihovom angažmanu osigurana pitka voda za korisnike grada Belišća i šire.

Zapovjednik
DVD Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.