DVD Belišće na ultramaratonu “Apatin – Osijek”

2 minuta/e za čitanje

Sunčani, pravi proljetni ugođaj privukao je velik broj natjecatelja koji su trčali od Banje Junaković do Zelenog polja.

Ultramaratonska priča između Hrvatske i Srbije, Slavonije i Bačke, odnosno Osijeka i Apatina, svake je godine sve veća, bolja i masovnija, a ove nedjelje 17.03.2019. održana je četvrta utrka u dužini od 50 kilometara. Ultramaraton svake godine ima drugačiji start, lani je krenuo iz Osijeka, jučer iz Apatina gdje se u nedjeljno prijepodne kod Banje Junaković našlo rekordnih 170 trkačica i trkača koji su u 11 sati krenuli u avanturu dugu 50 kilometara. Trasa je išla preko Svilojeva, Sonte, Bogojeva, Erduta, Bijelog Brda, Sarvaša i Nemetina do osječkog Zelenog polja gdje je kod zgrade HEP-a bio cilj. Iako je nedjelja bila pravi proljetni sunčani dan, “naoko” se činio idealnim za trčanje, nije bilo baš tako. Jako sunce i vjetar stvarali su dosta problema natjecateljima, pa ih je od Apatina do Osijeka čak 30 odustalo. A oni koji su došli do cilja pravi su junaci, i to od prvog do posljednjeg.

Trčale su se i štafetne utrke, s dva ili tri trkača u timu. U štafeti s tri izmjene sudjelovali su članovi tima DVD-a Belišće, gdje je prvu dionicu od Apatina do graničnog prijelaza (20 km) istrčao MATIJA KARŠA , a potom drugu dionicu do ulaza u Bijelo Brdo (17 km) ZDENKO CEROVEČKI, a treću do Osijeka (12 km) SLAVKO MILEKIĆ. Tim DVD-a Belišće je ostvario zapaženi rezultat osvojivši 14. ekipno mjesto od 31 ekipe, trasu od 50 km istrčavši za 4:34:34. Velika podrška našim članovima tima DVD-a Belišće, koji s srcem i velikom upornošću daju sebe u promicanju Društva i zdravog načina življenja.

S predstavnicima DVD-a Belišće na ovoj sportskoj utrci sudjelovale su još dvije ekipe čiji su članovi dugogodišnji iskusni trkači i koji su također polučili zapažene rezultate. Među njima su Robert Pejak, Bernard Merčep, Igor Bednaić, Marko Kučinac, Zoran Sopić i Zoran Mečava. Neki od njih su i dugogodišnji članovi osječke udruge koja je organizator ove međunarodne utrke, te sa svojim dosadašnjim iskustvom sudjeluju na brojnim utrkama diljem Hrvatske.

Trkački happening Apatin – Osijek završio je na Zelenom polju, a nakon zajedničke večere i zabave uz glazbu, domaćini, Udruga Zdravo trčanje i AK Apatin ispratili su goste uz pozdrav “vidimo se dogodine”, kada će ultramaraton startati u Osijeku.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.