Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće

3 minuta/e za čitanje

U četvrtak 21. ožujka 2019. godine u Društvenom domu Gat održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće, uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec, te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Viljeva i Valpova. Posebno valja istaći prisustvo počasnog predsjednika VZG Belišća Mate Fizira.

Među gostima nazočio je predstavnik tvrtke “Vatropromet” g. Darko Zupčić, uz prisustvo medija.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2018. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća g. Dubravka Čovčića, a rebalans Plana financija za 2019. godinu je pročitao predsjednik VZG Belišća g. Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješća za 2018. godinu i Planova za 2020., te rebalansa Plana financija za 2019. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika g. Dinka Burić i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istakla je napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području grada Belišća, te zapošljavanje profesionalnih djelatnika u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što je uveliko osiguralo bolje i uspješnije rješavanje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno ukazuje da se radi na daljnjem zapošljavanju, kako bi se osigurala što veća zaštita na području Grada. Ujedno ističe brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, s obzirom da su mnogi radno sposobni vatrogasci napustili svoja mjesta, te sami DVD-i ostali bez jednog dijela operativnog članstva. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu s djecom i mladima.

Prisutne pozdravlja zapovjednik Županije, Zdravko Cvenić, koji je pohvalio rad Zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Iznio je nastale promjene po pitanju organizacije vatrogastva, gdje HVZ postaje krovna organizacija za vatrogastvo, odnosno Središnji državni ured za vatrogastvo, te aktivnosti oko donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji se treba donijeti do 01.01.2020. godine. Iznio je podatak o dodjeli vatrogasne opreme po DVD od strane VZOBŽ, te novi način provođenja aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“. Računa na ovaj Vatrogasni operativni centar u Belišću koji će provoditi sve zadaće za ovo područje, a po potrebi i šire. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Nazočnima se obratio u ime MUP-a Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec koji je istaknuo da je od 01. siječnja ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) postalo Ravnateljstvo za Civilnu zaštitu pod Ministarstvom unutarnjih poslova. Zahvaljuje se na suradnji ove Zajednice u edukaciji djece i mladih, te izražava veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je poželio daljnju dobru suradnju i ispunjenje svih planova.

Prisutnima se obratio predstavnik tvrtke “Vatropromet” g. Darko Zupčić, s nadom za daljnju suradnju i unapređivanje vatrogastva, nakon čega je g. Nikica Mužević zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.