Dobrovoljna društva Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježili dan sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca

2 minuta/e za čitanje

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2022. godine dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježila su svoj dan s raznolikom aktivnošću u slavljeničkom duhu.

DVD Belišće je obilježilo dopodnevnim posjetom vatrogasnoj postrojbi dječje grupe „Balončići“ Dječjeg vrtića “Maslačak” iz Belišća. Na prostoru ispred vatrogasnog spremišta mališanima i njihovim tetama prezentirana su vatrogasna vozila i vatrogasna oprema, što je mališane veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. Potom im je priređen mali prijem uz ugodno druženje. U večernjim satima članovi DVD Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću povodom sv. Florijana, gdje je fra Mirko Mišković blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalio se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva. Kao gost sve prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća grada Belića g. Domagoj Varžić čestitajući Dan vatrogasaca i zahvalivši se na cjelokupnom radu koji članovi nesebično daju za zaštitu svih građana. Na kraju je fra Mirko Mišković blagoslovio hranu i poželio svima puno sreće i zdravlja.

DVD Belišće

 

DVD Bistrinci svoj dan je obilježilo okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, posebno mlađeg naraštaja koje zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Bistrinci

 

DVD Veliškovci uz zapovjednika Josipa Kozinu i suradnike organizirali su „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasno spremište i prostorije DVD-a Veliškovci posjetilo je 140 djece iz Dječjeg vrtića u Gatu i područne Osnovne škole u Veliškovcima, gdje su s velikim zanimanjem poslušali sve o povijesti sv. Florijana i o DVD-u Veliškovci. U obilasku djeca su s uživanjem razgledavala vatrogasnu opremu, razne majice s vatrogasnih natjecanja, medalje i pehare, te također razna priznanja i odličja koja se dodjeljuju najzaslužnijim vatrogascima. Nakon toga je djeci poslužena zakuska s napicima. U nedjelju 8. svibnja članovi DVD Veliškovci nazočit će svetoj misi povodom sv. Florijana.

DVD Veliškovci

 

Ostala DVD-a s područja VZG Belišće Bocanjevci, Vinogradci i Tiborjanci sa svojim će članovima nazočiti nedjeljnoj svetoj misi u svojim mjestima povodom sv. Florijana, te potom ostati u kratkom druženju u svojim vatrogasnim prostorijama.

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare