Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Tiborjanci

2 minuta/e za čitanje

U petak 28. veljače 2020. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat i Marijanci), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća g. Milan Zamaklar i zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i Financijsko izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, a potom su ista jednoglasno usvojena.

U prigodnim riječima potpredsjednik Gradskog vijeća Milan Zamaklar se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo samokritičnost rukovodstva, odnosno problem operativnog članstva kojeg nedostaje jer su mnogi članovi napustili mjesto, a samim time i dobrovoljno vatrogasno društvo, tako da je rad sveden na osnovno ispunjavanje obaveza. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknut manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće. Posebno je istaknuo aktivnosti u 2019. godini i pohvalio organizaciju DVD-a Tiborjanci, gdje su bili domaćin Gradskog vatrogasnog natjecanja VZG Belišće, natjecanja ekipa VZG Belišća u spajanju usisnog voda i obilježili su 90 godina postojanja DVD-a Tiborjanci. Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakonu o vatrogastvu, te da od 01.01.2020. godine odlukom Vlade RH djeluje Središnji državni ured za vatrogastvo na čelu s Glavnim vatrogasnim zapovjednikom. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na kraju se predsjedavajući g. Siniša Mandić zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.