Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bistrinci

2 minuta/e za čitanje

U subotu 22. veljače 2020. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Črnkovci, Petlovac i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, te zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime, te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Ističe podršku Grada Belišća u svim projektima DVD-a, te želju za omasovljenjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ističe aktualni problem nedostatka operativnog članstva, ali ne sumnja u opstojnost Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo opsežan rad Društva tijekom cijele godine i aktivnosti koje se provode u ispunjavaju svih obveza. Istaknuo je potporu Gradske uprave Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, gdje je u planu uređenje vatrogasnog spremišta u Bistrincima. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanja mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Upoznao je prisutne s kratkim osvrtom na novi Zakona o vatrogastvu, a također naglašava ustrojstvo Središnjeg državnog ureda za vatrogastvo koje je započelo s radom 01.01.2020. godine. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

 

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja najzaslužnijim članovima, i to:

Zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić uručio je :

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
  • Zvonko Orešković
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”:
  • Jozefina Podboj
 3. Diploma za doprinos u radu s brončanim obilježjem “Brončana medalja”:
  • Karlo Majerić
 4. Diploma za doprinos u radu s srebrnim obilježjem “Srebrna medalja”:
  • Ivan Anić

 

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjedavajući g. Ivan Anić se zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.