Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

3 minuta/e za čitanje

U subotu 29. veljače 2020. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Tiborjanci, Gat, Marijanci, Ivanovci i Nard), te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća g. Dario Fletko,  zapovjednik VZG Belišće g. Dubravko Čovčić, predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bocanjevci g. Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD “Šokadija” g. Siniša Piškorjanac, NK “Hrvatski Sokol” g. Siniša Repček, Muško pjevačka družina “Bocanjevački pajdaši” g. Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su potom jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća g. Dario Fletko pozdravio je prisutne u ime predsjednika Gradskog vijeća Grada Belišća i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Pohvalio je rad ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i istaknuo potporu Grada Belišća u djelatnostima vatrogasaca i ostvarivanju njihovih projekata. Zadivljen je velikim odazivom mještana na Skupštini. Istaknuo je važnost uloge vatrogastva u društvenoj zajednici jer sve što je učinjeno na uređenju objekata i prostora vatrogasnih domova u mjestima na području Grada je ulaganje u budućnost za bolji rad novog naraštaja. Na kraju je poželio daljnji uspješan rad i postizanje što boljih rezultata na ostvarivanju zacrtanog Plana aktivnosti.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2019. godini. Istaknuti problemi oko napuštanja mladih i nedostatka operativnog članstva, te nemogućnosti nastupa na takmičenjima vjerujemo da je prolazni problem, te da će biti snage i volje uz dobar rad s djecom i mladima riješiti navedeno. Čestita na posebnoj brizi oko mlađeg naraštaja, a što je perspektiva za zadržavanje i omasovljenje članstva. Iznio je novine oko preustroja vatrogastva u Republici Hrvatskoj i donošenja novog Zakona o vatrogastvu. Na kraju ovom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu, s željom za daljnje pozitivne rezultate.

G. Bojan Vuksanić ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je prisutne goste i pohvalio je rad vodstva društva, zahvalio se na odličnoj suradnji društva sa samim povjerenstvom, te izrazio žaljenje što su mnogi operativni članovi napustili Društvo, odnosno otišli u druge sredine za poslom i pokušajem pronalaženja boljeg života.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, zapovjednik VZG Belišća g. Dubravko Čovčić i predsjednik DVD-a Bocanjevci g. Dražen Barić su uručili uvjerenje i diplome najzaslužnijim članovima DVD-a Bocanjevci, i to:

  1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”:
    • Marin Vuksanić i Marko Vonić
  2. Diploma za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”:
    • Ivica Barić

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući g. Milan Strahinec se zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.