Vježba evakuacije učenika i osoblja osnovne škole i akcija gašenja požara

1 minuta/e za čitanje

Dana 12. svibnja 2017. godine u prijepodnevnim satima održana je taktička vježba učenika i osoblja Područne škole Veliškovci, OŠ „Ivan Kukuljević“ Belišće s operativnim vatrogascima vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Zadatak vježbe je bila provedba evakuacije učenika i osoblja škole iz ugroženog objekta po Planu evakuacije, a potom obavljanje spašavanja ugroženih osoba i gašenje požara od DVD-a Veliškovci. DVD Veliškovci sudjelovalo je s jednim odjeljenjem vatrogasaca, korištenjem traktorske cisterne „Belje“ i vatrogasnog kombija, te dvodijelnih ljestvi za visinske radove i dva izolacijska aparata za spašavanje ugroženog osoblja.

Vježbom je pokazana koordinacija osoblja škole i učenika prilikom evakuacije, te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara sa vatrogasnom postrojbom DVD-a Belišća.

Cjelokupnu aktivnost učenika i osoblja Područne škole i operativnih vatrogasaca DVD-a Veliškovaca pratili su ravnatelj OŠ „Ivan Kukuljević“ Belišće gosp. Darko Kovač i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće gosp. Dubravko Čovčić, koji su sa viđenim vrlo zadovoljni.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...


Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.