Vatrogasna postrojba DVD Belišće u vježbi evakuacije, spašavanja i gašenja požara u tvornici Harburg-Freudenberger Belišće

1 minuta/e za čitanje

Dana 17. studenog 2021. godine u prijepodnevnim satima u tvorničkom krugu tvornice HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE na prostoru PAKIRNICE održana je taktička vježba radnika tvornice i operativnih vatrogasaca središnje vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće.

Zadatak vježbe je bila provedba alarmiranja, koordinacije dojave o događaju, evakuacija radnika, početno gašenje, spašavanje unesrećenih i gašenje požara, gdje su bili aktivno uključeni svi naprijed navedeni sudionici vježbe.

Vježbom je pokazana koordinacija radnika i pripadnika vatrogasne postrojbe prilikom evakuacije, te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara s vatrogasnom postrojbom DVD-a Belišće.

Ispred Zavoda za unapređenje sigurnosti g. Ivica Mauk upoznao je djelatnike s postupcima i rukovanjem aparatima za početno gašenje, gdje su djelatnici tvornice u praktičnom dijelu iskušali svoje znanje.

Nakon završetka vježbe, analizom je potvrđeno da su ostvareni svi ciljevi i zadaća vježbe.

Cjelokupnu aktivnost sudionika u vježbi pratile su odgovorne osobe tvornice HF Belišće Toni Ćužić, Zavoda za unapređenje sigurnosti Ivica Mauk i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić, koji su viđenim veoma zadovoljni.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)