Vatrogasna oprema DVD-a VZG Belišće

1 minuta/e za čitanje

Vatrogasne postrojbe Dobrovoljnih vatrogasnih društava u obavljanju vatrogasne djelatnosti koriste raznu vatrogasnu opremu, prije svega kako bi pravovaljano maksimalno zaštitili samog vatrogasca, a dalje je potrebna raznovrsna oprema i uređaji da bi obavili postavljeni zadatak. Navedena oprema je uvijek nedostatna jer, razvojem društva i tehnoloških procesa, potrebno je razvijati i vatrogasnu opremu da bi uspješno mogli riješiti nastalu situaciju.

Kako bi se vatrogasne postrojbe mogle suočiti s nastalim nepogodama, nastojimo planski kroz Planove nabavke vatrogasne opreme Vatrogasne zajednice grada Belišće i uključivanjem na javne pozive nabaviti neophodnu opremu.

Tako da smo u 2020. godini uključivanjem na Javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavku vatrogasne opreme Dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti:

  • za DVD Belišće jedno plinonepropusno kemijsko odijelo (Dräger CPS 500) u vrijednosti 12.250,00 kuna i jedan detektor plina (Altair 4xR) u iznosu 7.498,75 kuna;
  • za DVD Bocanjevci nabavljena je oprema u ukupnoj vrijednosti 10.298,75 kuna i to: agregat za struju (Endress ESE 300 BS), mlaznica za srednje-laku pjenu (Pelikan), stabilna spojnica (fi 52), intervencijske vatrogasne rukavice (Boxer) i tlačne cijevi (Favorit 52/15);
  • za DVD Veliškovci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat (INTERSPIRO Spiromatic 90 s maskom) i dvije boce za dišni aparat od 6 litara za 9.749,50 kuna.

Ukupna vrijednost vatrogasne opreme iznosi 39.796,88 kuna, gdje se kroz Javni poziv Osječko-baranjske županije uspjelo ostvariti 10.500,00 kuna, a razliku je sufinancirao Grad Belišće preko VZG Belišće u iznosu 22.500,00 kuna i samih DVD-a u iznosu od 6.796,88 kuna.

Uključivanjem u naprijed navedene projekte, svake godine vatrogasne postrojbe postaju bolje opremljene i uspješnije u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik/Tajnik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.