Vatrogasna oprema DVD-a VZG Belišće u 2022. godini

2 minuta/e za čitanje

Vatrogasne postrojbe dobrovoljnih vatrogasnih društava u obavljanju vatrogasne djelatnosti koriste raznu vatrogasnu opremu, prije svega kako bi pravovaljano maksimalno zaštitili samog vatrogasca, a dalje je potrebna raznovrsna oprema i uređaji kako bi obavili postavljeni zadatak. Navedena oprema je uvijek nedostatna jer razvojem društva i tehnoloških procesa potrebno je razvijati i vatrogasnu opremu da bi uspješno mogli riješiti nastalu situaciju.

Kako bi se vatrogasne postrojbe mogle suočiti s nastalim nepogodama, nastojimo planski kroz Planove nabavke vatrogasne opreme Vatrogasne zajednice grada Belišće i uključivanjem na javne pozive nabaviti neophodnu opremu.

Tako smo u 2022. godini uključivanjem na Javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavku vatrogasne opreme Dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti:

– za DVD Belišće: Odijela intervencijska GOODPRO, intervencijske rukavice i čizme vatrogasne intervencijske BRANDBULL 005 u vrijednosti 28.167,59 kuna;

– za DVD Veliškovci nabavljene su čizme vatrogasne intervencijske BRANDBULL OO5 u vrijednosti 6.982,50 kuna;

– za DVD Bocanjevci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat (INTERSPIRO Spiromatic 90 s maskom) i dvije boce za dišni aparat od 6 litara za 10.299,75 kuna.

Ukupna vrijednost vatrogasne opreme iznosi 45.449,84 kuna, gdje se kroz Javni poziv Osječko-baranjske županije uspjelo ostvariti 14.000,00 kuna, a razliku je sufinancirao Grad Belišće preko VZG Belišće u iznosu 23.000,00 kuna i sama DVD-a u iznosu od 8.449,84 kune.

Vatrogasna zajednica grada Belišće dana 22. prosinca 2022. godine održala je svoju redovnu sjednicu Predsjedništva i Zapovjedništva, gdje su u prvom dijelu donesene određene odluke i zaključci potrebni za daljnje aktivnosti u VZG Belišće.

U drugom dijelu sjednice obavljena je primopredaja vatrogasne opreme koja je kupljena od strane Vatrogasne zajednice grada Belišće iz namjenskih sredstava predviđenih Planom nabavke vatrogasne opreme za potrebe vatrogasnih postrojbi i Planom financiranja VZG Belišće i proračuna Grada Belišće za 2022. godinu.

Tom prigodom uručeni su predstavnicima DVD-a s područja VZG Belišće po dva para INTERVENCIJSKIH VATROGASNIH ČIZAMA, a DVD-u Belišće 4 kompleta radnih odora IGNIS.

Na kraju, predsjednik VZGB g. Nikica Mužević i zapovjednik VZGB g. Dubravko Čovčić obratili su se prisutnima čestitajući im nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane s željom za mnogo uspjeha u vatrogasnim aktivnostima, te osobne sreće i zdravlja u 2023. godini.

Uključivanjem u naprijed navedene projekte svake godine vatrogasne postrojbe postaju bolje opremljene i uspješnije u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare