Vatrogasci u obilježavanju “Akcije Baranja”

1 minuta/e za čitanje

Koordinacija Udruga iz Domovinskog rata, nadnevka 03.04.2018. godine, organizirala je program odavanja počasti žrtvama i herojskom pokušaju oslobađanja okupirane Baranje, pri čemu je poginulo 15 hrvatskih vitezova, pripadnika 107. brigade Hrvatske vojske.

Program je započeo Memorijalnom utrkom “Život za život” od spomenika 107. brigade Hrvatske vojske u Valpovu do Trga Ante Starčevića u Belišću, te utrkom maratonaca od spomenika “Sveto hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomenika poginulim braniteljima 107. brigade HV na lijevoj obali Drave.

U 16,30 sati svečanim mimohodom s mosta 107. Brigade Hrvatske vojske u Belišću uputila se kolona sjećanja prema Spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade na bentu u Baranji, gdje je održan vojni protokol polaganja vijenaca uz blagoslov i molitvu. Potom je u 19,00 sati održana Sveta misa zadušnica u župnoj crkvi svetoga Josipa Radnika u Belišću, predvođena župnikom fra Brankom Janjićem uz pjesmu članova Klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

DVD Belišće sa svojih 5 članova u svečanim odorama obilježilo je ovaj značajan događaj, s obzirom da su i vatrogasci kroz razne svoje aktivnosti bili sudionici toga vremena.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)