Vatrogasci u akciji „Volim Belišće, ali čisto!“

1 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasci u akciji „Volim Belišće, ali čisto!“
Loading
/

Za nadolazeći rođendan grada Belišća 1. svibnja – a ujedno i obilježavanje Međunarodnog dana planeta Zemlje – dana 20. travnja 2024. godine u Belišću i prigradskim naseljima provedena je tradicionalna ekološka akcija “Volim Belišće, ali čisto!”.

Akciju su organizirali Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a ove godine prijavilo se 35 udruga sa oko 1200 volontera, članova udruga, ustanova, organizacija, klubova i ostalih građana koji su doprinijeli ljepšem i čišćem okolišu grada i prigradskih naselja.

Turistička zajednica grada Belišća brojnim je sudionicima osigurala osvježenje tijekom radne akcije, a gradske tvrtke logistiku za odvoz smeća. Zajedništvo koje su svi sudionici pokazali, kroz svojevrstan team-building, dokaz je da se zajedničkim snagama puno toga može. Ekološka osviještenost i međugeneracijska suradnja doprinose sveobuhvatnom odgoju naših najmlađih mještana i pokazuju se primjerom. Zato, neka to ne bude samo jedan, isplanirani dan u godini nego svakodnevno učinimo životno okruženje urednim i čistim i takvim ga ostavimo našim potomcima.

U akciji „Volim Belišće, ali čisto!“ među mnogobrojnim udrugama sudjelovala su i Dobrovoljna vatrogasna društva: DVD Bistrinci, DVD Bocanjevci, DVD Tiborjanci, DVD Veliškovci, DVD Vinogradci i DVD Belišće. Članovi svojih društava uređivali su svoje prostorije, dvorišta i okoliš košnjom trave, prikupljanjem otpada i čišćenjem prostorija, gdje su bili uključeni mlađi i stariji članovi. Sama akcija je provedena po lijepom vremenu uz ugodno druženje.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare