Taktička vježba DVD-a Bocanjevci

1 minuta/e za čitanje

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišće dana 22. listopada 2022. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci u 18:00 sati održalo je taktičku vježbu na otvorenom prostoru u Bocanjevcima.

U taktičkoj vježbi sudjelovalo je 10 operativnih članova DVD-a Bocanjevaca korištenjem vatrogasne tehnike, kombi vozila i vanjskog nadzemnog hidranta, gdje su korištenjem jednog mlaza pjene gasili improvizirani požar (automobilska guma) i jednim „C“ mlazom vode štitili susjedni objekt. Također su obavljene radnje postavljanja rasvjete za noćni rad korištenjem agregata za proizvodnju el. energije.

Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zamjenik zapovjednik VZG Belišće Ivan Vincetić.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Bocanjevaca, gdje je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, načina organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, konstatirano s zadovoljavajućom ocjenom.

Nakon stručnog nadzora održan je razgovor o stanju vatrogastva u DVD-u, problemima na koje se nailazi i planove za daljnji razvoj i unapređenje mjesnog DVD-a i vatrogastva u cjelini.

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)