Seminar za voditelje mladeži i pomlatka

2 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Seminar za voditelje mladeži i pomlatka
Loading
/

U Orahovici 22. i 23. ožujka 2024. godine na prostoru Crvenog križa Osijek, uz prisustvo voditelja mladeži i pomlatka iz Osječko-baranjske županije, predsjednik županijske vatrogasne zajednice Zdenko Čarapar i zapovjednik županijske zajednice Zoran Pakšec otvorili su seminar i iznijeli svoju zamisao oko ovog predavanja, kao i očekivanja od voditelja vatrogasnih organizacija prisutnih na seminaru, odnosno pomlađivanje kadrova i što veću uključenost djece i mladih na prostoru Osječko-baranjske županije u vatrogasna društva i aktivno sudjelovanje u radu.

Prvi dan seminara sastojao se od tema:

– Mladi u vatrogastvu (Zoran Pakšec): zadaci i dužnosti voditelja vatrogasne mladeži, kakav treba biti dobar voditelj mladeži, odgoj i osposobljavanje mladih u vatrogastvu, davanje značaja svakom pojedincu te svakom pojedincu u ekipi prilagoditi aktivnosti za što bolje rezultate, dozvoliti slobodno, kulturno izražavanje grupe, pojavljivanje i nagrađivanje ekipe, motiviranje ekipe za natjecanja te odlazak u vatrogasni kamp za mladež u Fažani.

– Mladi vatrogasci u školama, vrtiću

– Osposobljavanje i privlačenje mladih u vatrogasne organizacije (Marina Gernhardt)

Drugi dan:

– natjecateljske vježbe za pomladak i mladež (Tomislav Bošnjaković)

– vatrogasne igrice (Luka Vuksanić)

– prva pomoć (Crveni križ)

Nakon teoretske prezentacije, voditelji su podijeljeni u tri grupe te se pristupilo praktičnom dijelu predavanja. Naglasak je bio na što boljem animiranju djece za vatrogasne igrice. Vatrogasni poligon za natjecanje vatrogasnog pomlatka i mladeži, štafetne utrke vatrogasnog pomlatka, štafetna utrka vatrogasne mladeži, greške na natjecanju i kako ih svesti na što manji broj.

Pripadnici Crvenog križa su nam pružili iskustva i savjete o prvoj pomoći, ozljedama koje su imali na vatrogasnim natjecanjima, sunčanicama, toplotnom udaru, uganućima te kako da ih smanjimo i, ako se dogode, što bolje saniramo.

Predavanje je proteklo u odličnom raspoloženju i vrlo kvalitetno odrađenom tonu, s novim iskustvima, znanjem i, naravno, novim prijateljstvima između voditelja natjecateljskih ekipa. S područja VZG Belišće na seminaru su nazočili Romana Hudovernik i Željko Čakalić, članovi DVD-a Belišće.

 

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare