Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće

5 minuta/e za čitanje
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Vatrogasna zajednica grada Belišće
Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće
Loading
/

U četvrtak 21. ožujka 2024. godine u Društvenom domu Veliškovci održana je redovna godišnja skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, pročelnik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Berislav Hengl i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Područnog ureda Osijek Silvana Pirić, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Đakovštine, Đurđenovca, Našica, Marijanaca, Semeljaca, Viljeva i Čepina. Među gostima nazočio je Zdenko Glasovac u ime Vrtića „Maslačak“, Brankica Rakitić, voditeljica poslovnice „Slavonski vatrogasac“ Vatropromet i djelatnica Gradskog radija Belišće i Belišćanskog lista.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2023. godini te Plan rada i Financijski plan VZG Belišće za 2025. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, a Samoprocjenu funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrole VZG Belišće u 2023. godini pročitao je predsjednik VZG Belišća gospodin Nikica Mužević.

Ujedno su prisutni s pljeskom prihvatili novog člana u Predsjedništvo VZG Belišće Željka Čakalića, predsjednika DVD-a Belišće i Maria Karapetrića u Zapovjedništvo VZG Belišće kao člana iz DVD-a Belišće.

Nakon usvojenih Izvješća za 2023. godinu i Planova za 2025. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko koji pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ističe da je zaštita od požara još uvijek na dobrovoljnoj bazi sa zaposlenim profesionalnim vatrogascima u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što uvelike osigurava bolje i uspješnije rješavanje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno ukazuje da je potrebno poraditi na daljnjem zapošljavanju, jer trenutno 4 zaposlena djelatnika nisu dovoljna kako bi se osigurala što veća zaštita na području Grada. Upozorava na poslovne subjekte koji se nalaze u Gradu Belišću s velikim požarnim opterećenjem, gdje zaštitu od požara obavljaju neki drugi subjekti, a kad dođe do neželjenih događaja, poziva se središnja vatrogasna postrojba DVD-a Belišće. Nada se pomoći Države u rješavanju ovih pitanja. Također smatra da bi trebalo podići svijest pučanstva oko uključivanja kao podupirajućih članova jer je nužna potpora svih prema vatrogasnoj organizaciji koja je osnovni čimbenik u zaštiti od požara. Pohvaljuje organizaciju i rad VZG Belišća s pripadajućim DVD-a jer su dokaz dobre organiziranosti što su prepoznali čelnici VZOBŽ i delegacija iz Tirola u Austriji, a čega je konačni rezultat donacija autoljestava DVD-u Belišće i kombi vozila za prijevoz osoba DVD-u Veliškovci. Pohvaljuje dobru suradnju Grada Belišća i svih subjekata koji rade na zaštiti od požara od Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Ravnateljstva civilne zaštite, Policije i svih ostalih. Također ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu s djecom i mladima.

Nazočnima se obratila u ime MUP-a, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu PU Osijek Silvana Pirić koja je istaknula odličnu suradnju ove Vatrogasne zajednice u zajedničkom rješavanju nastalih izvanrednih situacija (poplava i slično), u vježbama svih žurnih službi u Gradu, a posebno u edukaciji djece i mladih te veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je poželjela daljnju dobru suradnju i ispunjenje svih planova.

Prisutne pozdravlja pročelnik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Berislav Hengl i u ime zapovjednika i predsjednika VZOBŽ, koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Posebno je istaknuo organiziranost i spremnost središnje vatrogasne postrojbe Belišće na čelu s zapovjednikom i njegovim članovima prilikom posjete delegacije iz Austrije koji su bili u obilasku DVD-a s područja Osječko-baranjske županije, gdje je nakon viđenog započeo projekt u svrhu nabavke vozila koja su već pristigla u DVD-a Belišće i Veliškovce, a očekuje se i daljnje opremanje vatrogasnih postrojbi tijekom ove godine za DVD-e Bistrince i Bocanjevce. Sa zadovoljstvom ističe veliki broj prijavljenih kandidata za potrebe osposobljavanja i usavršavanja koje provodi VZOBŽ, što je dokaz želje daljnjeg napredovanja članova u vatrogasnoj organizaciji. Pohvaljuje sudjelovanje vatrogasnih ekipa s područja VZG Belišće u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, županijskom i državnom vatrogasnom natjecanju. Na kraju se zahvaljuje na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ te želi daljnji plodonosan i uspješan rad.

Zdenko Glasovac u ime zaposlenika Vrtića „Maslačak“ i ravnateljice Ivane Belcar pozdravlja sve prisutne i sa zadovoljstvom se odaziva na susrete s vatrogascima, koje smatra kao velike humaniste koji rade za korist društvene zajednice. Posebno pohvaljuje odličnu dugogodišnju suradnju vatrogasaca s Vrtićem u edukaciji mališana i promoviranju vatrogasne djelatnosti. Izražava vjeru u daljnju obostranu suradnju, sa željom za mnogo vježbi, a što manje stvarnih intervencija.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda gospodin Nikica Mužević zaključio je rad skupštine.

 

 

0 0 glasovi
Ocijenite članak
Pretplatite se
Obavijesti me
guest

0 Komentari
Povratne informacije usred teksta
Pogledaj sve komentare