Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase

1 minuta/e za čitanje

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac, Marijanci, Osijek i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 10. listopada do 3. prosinca 2022. godine, gdje je na završnom ispitu 10. prosinca 2022. s uspjehom završilo 20 kandidata za vatrogasca i 19 kandidata za vatrogasca I. klase u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada s izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara. Također su  upoznati i s ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama, a posebno s navalnim vozilom.

Na provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, nazočili su ispitni predavači koji su provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenili veoma uspješnim.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)