Osposobljavanje za zvanje “vatrogasac” i “vatrogasac I. klase”

1 minuta/e za čitanje

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE.

Osposobljavanje je trajalo od 6. ožujka do 14. travnja. 2018. godine, gdje je na završnom ispitu 21. travnja 2018. ispred zapovjednika VZG Belišće Dubravka Čovčića i predsjednika VZO-BŽ Nikice Muževića s uspjehom završilo 10 kandidata za vatrogasca i 7 kandidata za vatrogasca I. kl. s područja VZG Belišća.

U program osposobljavanja bili su uključeni i kandidati s područja VZO Viljevo i VZO Bizovac, koji je održan u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su, uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženom od požara. Također su upoznati i ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci, čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zapovjednik
VZG Belišće
Dubravko Čovčić

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)