Održana terenska vježba sustava civilne zaštite grada Belišća “Dravska obala 2019.”

2 minuta/e za čitanje

U subotu 9. studenog 2019. godine na prostoru Vodocrpilišta i područja ispod Mosta 107. Brigade HV održana je terensko-taktička vježba svih sudionika sustava civilne zaštite ustrojenih na području Grada Belišća pod nazivom „DRAVSKA OBALA 2019“.

Na vježbi su sudjelovali predstavnici svih redovnih snaga sustava civilne zaštite te predstavnici nekoliko lokalnih udruga (Stožer civilne zaštite Grada Belišća, Postrojba civilne zaštite opće namjene, Područni ured civilne zaštite Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, HGSS, VZG Belišće sa svojim DVD-ima, Policijska postaja Belišće, Radio klub „Belišće“, radnici Hidrobela i DS Smitha Belišće i Ribolovno društvo „Podravac“).

Vježbu, u organizaciji Stožera civilne zaštite, posjetili su brojni gosti: zapovjednik VZOBŽ Zdravko Cvenić, zapovjednici VZ Valpovo Stjepan Koški i Donji Miholjac Damir Šiplika, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zvonko Grgec, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, vijećnici Gradskog vijeća Grada Belišća, predsjednici Mjesnih odbora na području Grada Belišća, te predstavnici medija.

Vježba je obuhvaćala otklanjanje nastalog požara i akcidenta s klorom na prostoru Vodocrpilišta, sprečavanje širenja opasnih para na otvoreni prostor, otklanjanje akcidenta s opasnim zapaljivim tekućinama u neposrednoj blizini gradilišta hostela i Kajak kluba, spašavanje kajakaša i gostiju na području kajakaškog bazena, akcija traganja i spašavanje nestalih osoba na kopnu i vodi, pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama, brigu za unesrećene i evakuirane osobe te uspostavljanje radio veze uslijed prestanka rada uobičajenih sredstava komunikacije.

Cjelokupnu vježbu je koordinirao zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčić uz stalno izvještavanje načelnika Stožera civilne zaštite Domagoja Varžića koji je u svakom trenutku imao pravo stanje događaja na terenu. Uzajamna suradnja koordinatora vježbe i voditelja službi je bila besprijekorna, što je pokazalo brzinu, točnost i uvježbanost u ispunjavanju postavljenih zadaća i rješavanju eventualnih prepreka u danom trenutku. Svaki pripadnik svoje službe  pokazao je zavidnu vještinu, znanje i uigranost, što je uzajamnom povezanošću pokazalo sustav civilne zaštite sigurnim.

Protokol vježbe vodio je Slavko Milekić, koji je predstavljao sve službe i pojašnjavao scenarij vježbe. Po završetku vježbe obavljeno je postrojavanje i smotra sudionika vježbe od strane načelnika Stožera civilne zaštite Grada Belišća Domagoja Varžića, koji se zahvalilo svim službama na sudjelovanju i podijelio potvrde. Čestitao je na pokazanim vještinama, te pozvao na daljnje usavršavanje i spremnost na pomaganje. Vježba je završena zajedničkim ručkom u Vatrogasnom domu u Belišću.

 

Preuzmi VJEŽBA-CZ-BELIŠĆE-DRAVSKA-OBALA-2019-završno.doc [73KB]

 

Preuzmi Dravska-obala-2019-dnevnik-radiokomunikacija.docx [46KB]

 

 

 

Učitavanje Facebook komentara...

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.